reede, 22. november 2013

Töö ja lõbu

Oleme nüüdseks üle kahe nädala lilli noppinud ja tundub, et katseaja edukalt läbinud, sest minema pole veel saadetud. Töö on endiselt roosiline - korjame, sorteerime, pakime, istutame ja harvendame kauneid õielisi.  Kuna jõulud ja selleks valmistumine on lillekasvatuses kiire aeg (kooliaasta lõpp), siis koguneb praegu piisavalt palju töötunde (ja raha). Seltskond on Austraaliale kohaselt väga kirju: inimesi on kokku tulnud üle kogu maailma, teiste hulgas põrsamoodi röhitsev trullakas "neiu" ja umbkeelsed asiaadid, kes närvi lähevad, kui sa neist aru ei saa. Kuna toole on meil puhkeruumis vähem kui inimesi, siis lõuna ajal mängime seda mängu, kus viimane kohalejõudja toolist ilma jääb ja mängust väljas on. Vaieldamatult parim töökoht seni Austraalias.

Roosiaia kuninganna
Ja kui 8 tundi päevas lillede seltsis on ikka vähe, siis saab need kaasa võtta ja kodus edasi imetleda.


Ühes kohas paigal olemise suurim pluss on köögi olemasolu ja võimalus seal head ja paremat vaaritada. Esimest korda Austraalias on meil võimalik muuhulgas kasutada ka ahju. Tähistasime seda suvikõrvitsapiruka ja banaanimuffinitega.


Et maailmas valitseks tasakaal, siis vahel sööme ka nii:


Töövälist aega oleme sisustanud kauni Lääne-Austraaliaga tutvumiseks.

Vahva mulje jättis Perthi külje all asuv sadamalinn Fremantle ehk Freo (austraallastele meeldib hirmsasti kõiki sõnu ja ka nimesid lühendada). Freo eripäraks on 19.sajandist pärit kihvtid ja hästi säilinud hooned. Sattusime sinna esmakordselt nädalavahetusel, kui käimas oli õllefestival ja enamik ringi sõitvaid masinaid olid uunikumid.

Fremantle

Nädalavahetusel põgenesime aga lühikese praamisõidu kaugusel asuvale Rottnest Island saarele (lühidalt Rotto). Praamipiletid olid kullahinnaga: ühe inimese edasi-tagasi sõit maksis 75 dollarit ehk 52 eurot. Võrdluseks, Virstu-Kuivastu-Virtsu praamipilet maksab täpselt 10 korda vähem (5,2 eurot) ja sõit kestab sama kaua.

Rotto on autovaba saar, kus liigeldakse jalgsi ja ratastega. Saar on oma mõõtmetelt väga sarnane Naissaarega ning ratastega ümber saare veeredes kogunes kilomeetreid pisut üle 20 nagu ka suvisel Naissaare rattaretkel.

Lisaks imeilusatele lahesoppidele on Rotto kuulus seal pesitsevate kukkurloomade quokka-de poolest. Quokkad on väikesed rotisarnased loomakesed, keda leidub vaid mõnel üksikul WA saarel. Inimesi nad sugugi ei karda ja tulevad julgelt uudistama.

Quokkad
Tegime mägistel teedel rasket rattatrenni, ujusime, snorgeldasime ja nautisime - igati kordaläinud pühapäev.





Jõuluhullus on ka siinpool maakera juba alanud: kaubanduskeskustes figureerivad tohutud jõulupuud ja iirlased toppisid meie elamistoa ääreni jõulukaunistusi täis. Ainult vastav meeleolu on puudu ja raske uskuda, et seda sel aastal tuleb ka. Praeguse ilmateate kohaselt tulevad rohelised jõulud.

1 kommentaar:


  1. www.bolavita.site Penyedia Bursa pasaran Terbaik dan Jadwal Bola Update setiap Hari !

    Menerima pembukaan user id baru untuk pasang taruhan bola secara online !

    Dapat di akses menggunakan Smartphone kesayangan anda ! Mudah dan Aman !

    Minimal Deposit hanya 50ribu ! Bonus Deposit New Member sebesar 10% !

    Transaksi 24 Jam Online Tanpa Libur ! Daftarkan diri kamu sekarang juga !

    Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    VastaKustuta