pühapäev, 19. juuli 2015

Talvine Sydney

Oleme end Sydneys taas sisse seadnud ja on aeg lühikeseks kokkuvõtteks.

Mina olen Sydneysse saabumisest alates proovinud ära päris mitu tööotsa: pakkisin koos pilukatega CD'sid, küpsetasin cateringis muffineid ja tegin pagariäris kontoritööd. Erinevatel põhjustel loobusin ma kõikidest nendest kohtadest ning leidsin lõpuks kontoriassistendi töö uhkes büroohoones kesklinnas. Tegema pean kõike, alates paberite arhiveerimisest kohvimasinate ja minibaaride täitmiseni. Saan (pean) viisakalt riides käia ja palga üle ka nuriseda ei saa. 

Andresel läks sobiva töö leidmine libedamalt ning kogu siin viibitud aja on ta töötanud DHL-i osakonnas, mis tegeleb sularahaautomaatide ja iseteeninduskassade ettevalmistusega.  Viimase kuu ajaga on ta liigutanud juba rohkem sularahaautomaate, kui Eestis üldse kokku on. Tööd on leitud lubatust kauemaks ning palka makstakse ka väga hästi.

Kolinud oleme praeguseks juba 2 korda ning nädala pärast on vaja seda taaskord teha. Kuna paljud Sydneys elavad eurooplased lähevad koju suve otsima, siis rendivad nad oma uhkeid tube mõneks nädalaks soodsalt välja ning olemegi juba kaht sellist võimalust ära kasutanud ja väga moodsates korterites elanud. Hetkel tegeleme uue ajutise kodu otsingutega. Ideaalis võiks seekord leida koha, kus viisa lõpuni pesitseda, aga see on osutunud arvatust keerulisemaks, sest oleme asukoha osas üsna valivad. 

Ilm on olnud väga heitlik ja räägitakse, et siin pole aastaid nii külma talve nähtud. Sydneys veel lund sadanud ei ole, aga 100km eemal mägedes on küll maa valge ja lapsed ehitavad lumememmesid. Saapad, sall ja mantel olid hea ost!

Nädalavahetustel oleme tutvunud ümbruskonnaga, teinud mõned väljasõidud, käinud kinos, uudistanud Powerhouse muuseumis, maitsnud erinevaid põnevaid kalu ja grillinud rõdul liha.

Sydney Botaanikaaed
Selle nurga alt mul veel ooperimajast pilti polnud
Bondi to Coogee coastal walk
Powerhouse Museum

Leidsime poest Eesti leiba


Ühel nädalavahetusel käisime kesklinnas modellitööd tegemas. Nimelt otsis üks noor fotograaf paari, keda oma portfoolio tarbeks pildistada. Lasime endast ooperimaja ja sadama taustal mõned pildid klõpsida ja saime selle eest 10 dollarit palka ka (või noh, bussipileti raha).



Viisa saab meil läbi septembri keskel, aga kuna Uus-Meremaal on sel ajal veel pisut jahe, siis otsustasime vahepeal pisut Aasias ringi vaadata. Ostsime hetkel üheotsa pileti Filipiinidele, nii et see saartest koosnev põnev riik on meie järgmiseks sihtkohaks. Kuna lendame täpselt 8 nädala pärast, siis tuleb hakata vaikselt lahkumiseks ettevalmistusi tegema. Kindlasti tahaks veel ära käia Blue Mountainsi rahvuspargis ja lennata pisut tuuletunnelis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar