pühapäev, 1. september 2013

Punane Pistrik ehk meie uus auto

Kolmandal Brisbane-i päeval ostsime endale esimese auto. Ei tahaks liiga vara hõisata, aga praegu tundub, et saime päris hea diili. Tegemist on 99. aasta Ford Falconiga, mis sõidab nii bensiini kui gaasi peal, mis loodetavasti aitab sõidukuludelt säästa. Autoga saime kaasa tohutult palju kraami: telk, magamiskotid, madrats, õhkmadrats, tekid, padjad, linad, matkatoolid, laud, kaasaskantav pliit, sööginõud ja -tarvikud, päikesepatareil töötavad lamp ja dušš, kirves, saag ja muud tööriistad, tolmuimeja, snorgeldamisvarustus, lendav taldrik, kaardimängud, kilode viisi purgitoitu, kottide viisi muud toitu (pasta, riis, kastmed jms), Austraalia ja matkamise teemalised raamatud, DVD-d jnejnejne. Ehk siis tõesti, TOHUTULT palju kraami. Ma arvan, et juba kogu see kraam ilma autota on väärt nii palju, kui me maksime (2100 dollarit, umbes 1400 eurot).Autole on värskelt tehtud registreerimine ja kindlustus, mis kehtivad veel 11 kuud. Nüüd on vaja vaid auto meie nimele ümber registreerida ja selleks peame sõitma teise osariiki, kus auto regatud on. Aga sellest juba lähemalt siis, kui oleme sellega ühele poole saanud.

Meie Punane Pistrik
Auto leidmine käis vägagi lihtsalt. Sirvisime küll iga päev erinevaid autokuulutusi, aga vaatama ühtegi ei jõudnudki. Hostelisse sisse registreerides rääkisime administraatoriga juttu ja kui ta kuulis, et autot otsime, siis oskas ta kohe rääkida, et äsja saabus üks inglise paar, kes varsti riigist lahkub ja sellega seoses oma autot müüb. Käisime paar tiiru ümber auto ja mõtlesime, et mis seal ikka, uurime neilt auto kohta täpsemalt. Kõik tundus sobivat, testsõit oli tore ja hinnast saime ka alla - mõeldud, tehtud, ostsime ära!

Inglise paar, kellelt auto ostsime oli vägaväga tore, andsid meile kõikvõimalikku kraami ja infot kaasa, mis neil oli ja laadisid isegi meie kõvaketta filme täis, et igav ei hakkaks. Kurb on muidugi see, et nad olid Aussis ainult 4 kuud ja kuna neil tööotsingud liiga hästi ei sujunud ja raha on otsakorral, siis lähevad koju tagasi. Nagu nad ise tunnistasid ja ka välja paistis, siis nad olid oma raha väga mõttetute asjade peale kulutanud. Allpool hea näide ühest nende mõttetust ostust - jookide jahutuskott+pudelihoidja.
Loodetavasti läheb meil paremini!

Inglastelt saadud mõttetu vidin
Paar huvitavat fakti Austraalia liiklusest: autot tohid parkida vaid oma sõidusuuna teepervel (vasakul) ninaga sõidusuunas, kui pargid tagumiku sõidusuunas, võid trahvi saada! Ja erinevalt Inglismaast, kus kehtib ka vasakpoolne liikluskorraldus, on meie autol (ja enamikul teistel Aussi autodel) suunatulede ja kojameeste kangide asukohad vahetuses. Väga segadusttekitav!

4 kommentaari:

  1. Pmst ostsite mobiilse elamispaiga endale ju?

    Kas ma saaks selle pudelihoidja endale kui tagasi tulete? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sisuliselt küll, britid olid konkreetselt tagumised istmed välja visanud ja korraliku voodi ja panipaiga taha ehitanud. Sedasi võib kõvasti raha kokku hoida.

      Me just mõtlesime, kas viskame pudelihoidja ära või mitte, aga nüüd on siis selge, kellele see kingituseks läheb. :D

      Kustuta
  2. www.bolavita.site situs penyedia Pasaran Bola Terlengkap dan Terbaik di Indonesia !

    Khusus Deposit pertama Bonus 10% dari Jumlah Deposit !

    Informasi Selengkapnya Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    VastaKustuta